Tuesday, December 21, 2010

Sukan : Renangi Lautan Gelora 3

Assalamualaikum..wbt..



Skrang dah 5.12 pagi lagi setengah jam subuh nak masok, so dengan masa yang ada ni, sebelum aku menunaikan fardhu yang dituntut aku nak postkan gaya renang yang ketiga iaitu kuak lentang atau back stroke. back stroke ni pon aku rasa senang ja..budak-budak pun leh buat apatah lagi bapak budak serta merta mak budak lagi la senang. ok, dalam entri lepas aku dah post free style ngan breast stroke, kali ni cara renang dia amat lah berbeza dari yang dua gaya tadi. sebab nya cara renang dia adalah dengan badan dan kepala plak berada di atas permukaan air (paham kot?) pandai-pandai la hangpa nak memahaminya k..haha..

back stroke i tak susah sangat, pergerakan dia sama dengan pergerakan free style cuma cara penafasan je yang berbeza. lagi senang tak payah nak melakukan bubble (hembusan) dlm air.
apa yang perlu adalah kaki dan tangan sentiasa menendang dan membuat kuak kehadapan. sama dengan free stylr tapi tak serupa. ok. paham kot. orang kata kalu nak tau kebenarannya tengok dengan mata kepala sendiri, oleh itu aku menguploadkan satu video cara kuak lentang yang agak-agak ok la kot bagi aku org amatur ni..klu nak trngok yang betoi2 punya suruh la daniel begoo buat, tak pun michael phelp buat tu memang pro. haha. ok..klik play kek bawah tu...


video
kuak lentang


ok. dah tengok? harap ok la kot. leh paham la kot kan? cuba la klu nak lagi paham bak kata orang nak tau rasanya cuba lah sendiri kan? tak gitu? ok, cuba la kalu nak pandai berenang, belajaq pelan-pelan, sebab berenang ni salah satu sunnah nabi kita, insyaAllah ada keberkatanNya..








rasa nak terlentang...ngantok bangat....

3 comments:

  1. rajin bangun pagi2, tunggu solat subuh,,muslim sejati =)

    ReplyDelete
  2. mmm... apsal lu x amek video masa wat terjun tiruk!

    ReplyDelete
  3. any : err..kadang terkandas jua...huhu..moga Allah memaafkan ku...

    dOn : err...tyme tu sua tight aku trcabot..haha...

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Apa Nak Dikata Yang Lain??

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...